Дрони, планшети, старлінки, продуктові наборі – на схід!

Підтримати проєкти
Home/БПЛА-квадрокоптери, Оргтехніка, Продуктові набори, Старлінк/Дрони, планшети, старлінки, продуктові наборі – на схід!

06 Червня 2022 року

У цьому вантажі, який ми зараз прямо веземо на Схід, практично все вкладалося в рамки «звичайний вантаж». Дорогий, специфічний, але – «звичайний».
Ну ось дрони Autel EVO II з тепловізійною головою. Так – дорогі. Так – дефіцитні. Але… та звичайний це для волонтерів вантаж!
Або Старлінки. Чи не смертельно дорогі, досить дефіцитні, але цілком звичні пристрої.
Захищені планшети? Екзотика у звичайному, цивільному, житті. Але важлива та потрібна річ для артрозвідки – звичайні, цивільні, там довго не виживають.
Так що ж такого незвичайного у вантажі?
Залишилася лише одна фотографія, на ній продуктові набори. Тисячі ми їх роздавали під час пандемії, сім тисяч ми відвезли до прифронтових міст та селищ за останні три місяці. А ось ці півтори сотні коробок будуть з особливою, дуже особливою історією. Бо вони у «сіру зону». Яка між нами та окупантами, яка обстрілюється щогодини і в якій уже немає давно ні газу, ні світла, ні магазинів. Нічого. Чорна діра. І там, у цій дірі, сотня цивільних.
Розумієте, тут така штука… там ці люди… Частина не змогла виїхати, люди похилого віку… немічні… різні історії. Ну, ось є такі ситуації, коли приречено зітхають, але залишаються. Є ситуації, з якими стикаєшся не раз – причини, виправдання, втома, страх. Все в одному флаконі життєвої безвиході.
Але друга частина цих цивільних – адже вони щиро чекають на прихід росіян.

Юрій Бірюков, амбасадор ГО “Справа Громад”:

“Я думав – писати про це чи її писати. Чи акцентувати чи промовчати. Але факти вперті, а бачки з Маріуполя та інших захоплених міст ви теж бачили. Там є такі люди, на жаль і ах.
Хочеться нам чи ні, але вони теж наші співгромадяни. Я жодною мірою їх не виправдовую і не гуманізую.
Ми. Везем. Продукція. Усім.
Ми не фільтруватимемо чи визначатимемо, не питатимемо чи обчислюватимемо. Наше завдання на даному етапі – допомогти голодним.
Не хочемо бути схожими на росіян, вважаємо за краще залишатися людьми.”

Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну