Вітчизняні, імпортні сили та засоби РЕБ… наші крила впоралися!
SUPPORT PROJECTS
Home/UAV POSEIDON/Вітчизняні, імпортні сили та засоби РЕБ… наші крила впоралися!

27 October 2022 року

У старому анекдоті про суворих сибірських лісорубів та японську бензопилу – перемогли перші.  Бо лом не шмогла бензопила подужати, не шмогла.  І весь вчорашній день Юрій Бірюков чомусь згадував цей анекдот…
Тобто, коли на випробування привозять прямо офіційну комісію.
Тобто коли принагідно ще приїжджає 100500 якихось лівих “експертів”.
Тобто коли в районі розгортають “вітчизняні, імпортні сили та засоби РЕБ”, а потім ще й натякають про розгорнутий трофейний комплекс.
Представники фірми-виробника метушилися і нервували.  Та й ми, як сторона що оплачувала комплекси, були не без нервів, так.  Три польоти.  Різні сценарії.  Різні системи РЕБ.  Різні рівні дії.  Без лімітів.
Машинки відпрацювали.
Щось, типу ручної антидронової рушниці, апарати взагалі не помітили.  Десь на секунди падав відео-потік та відновлювався завдяки системам плаваючих частот. Часом переривався зв’язок із супутниками GPS, що не заважало літакам летіти за сценарієм, чекаючи відпрацювання внутрішніх сценаріїв антиджаммінгу (боротьба з придушенням сигналів).  Різне було, але результат – с̶у̶во̶ріе̶ ̶л̶іс̶о̶р̶у̶б̶и фахівці РЕБ визнали стійкість комплексу, а ми видихнули з полегшенням.
Контракт на 10 комплексів, набагато більший за 100 000 000 гривень.  Половину вартості контракту ми сплатили – свою частину сплатив Петро Порошенко, свою частину назбирали ми.  П’ять комплексів із десяти – вже в Україні.
А тепер… ох і ах….

Categories: БПЛА POSEIDON
Поширити:
SEE ALL EVENTS

Similar publications

Main page