Што-ш Ошкош… !

Підтримати проєкти
Home/Oshkosh/Што-ш Ошкош… !

28 Липня 2022 року

Логістична задача: якщо вантажівки можна перевозити тягачами, то чим перевезти найбільший у світі тягач?
Так от це не жарт.  І не прикол.  І не якісь туманні плани.  Це про наші закупівлі.  Це про найбільший танковий тягач – Oshkosh M1070.  Таааак!  І фото не ілюстративне, фото цілком реальне – це один з “наших”.  І лафет на 65 тонн теж до нього в комплекті.
Навіщо ми ліземо в це?  Навіщо купувати один такий тягач, якщо на ці гроші можна купити три десятки б/в пікапів?
САУ AHS Krab – це круто?  Круто!
САУ Panzerhaubitze 2000 – це дуже круто?  Це дуже круто!
І Т-64БВ, і PT-91 Twardy, тощо, тощо.
Все це – дуже і дуже круто.  Ось тільки цю всю крутість потрібно оперативно перекидати з точки на точку, їх потрібно перевозити від позиції до позиції.  Коли йдеться про перекидання на 10 км – своїм ходом, так.  А якщо на 100?  А якщо на 200?  Своїм ходом?  Ні, 537-м МАЗом.  Року випуску десь 72-го, з витратою палива у 150 літрів на 100 кілометрів та втомленими очима механа, який синьою ізолентою намагається зібрати до купи це діряне відро.
Ми знайшли партію Oshkosh M1070.
Це найбільший танковий тягач.  Це найпотужніший танковий тягач.  Це американська якість, це відмінний стан та крихітні пробіги.  Зверило, створене та заточене під перевезення надважкої бронетехніки.  І комплект запасних частин, які нам також дають.
Вчора ми сплатили аванс.  І Петро Порошенко сплатив аванс.  Тепер нам треба начарувати велику купу грошей для оплати великих тягачів.  Бо… бо без нас – ніяк.
Што-ш Ошкош… !

Допомагай Справі Громад допомагати військовим:
– копійчиною: https://spgr.org.ua/uk/donate/#a1
– копійчиною в обмін на сувенір: https://shop.spgr.org.ua
– діями:
–> дивіться наші відео на YouTube https://www.youtube.com/channel/UCJOHeI0n9GlZONrhyk5bc0g (нам потрібні перегляди, щоб Google став спонсором нашої перемоги :=)) )
–> дізнайтесь більше про цей проект: https://https://spgr.org.ua/uk/portfolio-items/oshkosh/

Categories: Oshkosh
Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну