Три місяці підготовки проекту вже можна…

Підтримати проєкти
Home/Броньовики/Три місяці підготовки проекту вже можна…

04 Липня 2022 року

Три місяці підготовки проекту… вже можна було б і «вигоріти», надивившись картинок і відео, заспокоївшись. Але ні, це «щеняче» захоплення в перші хвилини на проммайданчику заводу побачивши броньовиків.

Ми стартували цей проект у середині березня, так-так, ще окупована північ країни, ще Ірпінь та Буча, але ми завзято планували наперед, розуміючи терміни оформлення документів та терміни постачання. Три місяці оформлюються експортні документи. З усіма мислимими та немислимими включеннями представників МО, з підключенням дипломатичного корпусу та атташату, включаючи знайомих у європейських структурах та урядах.
ПЕРША в історії італійська експортна ліцензія на продаж військової техніки неурядової організації за межами ЄС.

Це прямо в рамочку на стіну, це прямо ось досягнення. Вигризли.

Так що, так, ми були в стані «щенячого захоплення», це безглуздо заперечувати.

Одинадцять повноцінних броньовиків для десантно-штурмового батальйону, який зараз створюється, якому на старті формуванні дали п’ять вантажівок і… все. Поставили у довгу чергу очікування на отримання техніки. Вони знали про покупку місяць тому, дуже акуратно і ненав’язливо уточнювали деталі та перспективи. Ну дуже ненав’язливо. Всього рази три на день 🙂 Бо у них таке ж захоплення. Після нашого повідомлення про те, що документи отримані, на засіданні уряду Італії рішення про ліцензію прийнято – ну, ось із цього моменту повідомлення від батальйону стали… трохи нав’язливішими, але це теж «щеняче» захоплення.

Потім ми окремо розповімо про броньовики. Про тепловізори та камери спостереження. Про запасні частини та обслуговування. Про кондиціонери і … це щоразу радує особливо сильно – ПАРКТРОНІК! Все це розповімо потім. Зараз розповімо про гроші.

СОРОК. П’ЯТЬ. МІЛЬЙОНІВ.

Вдих. Видих. Вдих. Видих. На оплату контракту нам потрібно зібрати неймовірно неймовірну суму у розмірі 45 мільйонів гривень. Сума була б вдвічі більшою, але, та й як завжди – традиційну половину оплати від Порошенка вже зроблено, було заплачено аванс. Броньовики вже підготовлені до навантаження, їх доставлять за тиждень після повної оплати. Але спочатку – оплата. І нам треба зібратися та зібрати. Чи зможемо ми? Зможемо! Просто треба зібратись. Потрібно знайти можливість, треба розповісти про цей проект друзям, треба показати цей проект знайомим. Ці броньовики не лише «перевезення особового складу», не лише «захист особового складу від куль та уламків». Це просто ми та вони, наші хлопці. Не більше та не менше. Це не про унікальну покупку волонтерів, не про змагання у незвичайних ідеях, це не про політику чи піар. Це про наших військових та про наш шанс їм допомогти. Нам треба зібратися та зібрати.

І ми зберемо, по 20 і 50, по 1000 і по 5000 – ми зберемо!

Ну, і для фінального штриха – ми вигадали кілька варіантів сказати спасибі ВАМ за вашу допомогу. Там і ваші імена (суворо за бажанням та з можливістю варіацій) на спеціальній металевій платівці всередині машини, там і спец-супер-ексклюзивні футболки “Я придбав ЗСУ броньовик”. Це все на веб-сайті.
Зберемося? Зберемо?

Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну