Перші вантажівки вже на базі

Підтримати проєкти
Home/Вантажівки LEYLAND-DAF/Перші вантажівки вже на базі

14 Липня 2022 року

Половину роботи не показують, правда? Адже це не половина далеко, це 2 з 12, та ще й до приведення в “товарний” вигляд. Але я не можу втриматись, адже це первістки.
Ось на сьогодні, на сьогодні, підписані контракти на 42 вантажівки DAF Leyland! Адже ми про це й не писали раніше, розповіли тільки про закупівлю перших 12. Сплачено менше, сплатили лише 28, а на решту традиційно збиратимемо гроші. Але зараз не стільки і не скільки за гроші…
Машини пройшли швидке ТО на майданчику у Великій Британії. Вік вражаючий – близько 30 років, плюс-мінус. Але пробіги невеликі, зберігалися дбайливо, обслуговувалися регулярно. І ми зважилися на експеримент: до Польщі вантажівки перевозили автовозами, кордон перейшли автовозом і у Львові розвантажили. Чи дійде до Києва своїм ходом?
Хоба, а вони вже в нас на базі. Марш-кидок на 600 км. Цілком спокійно, без пригод та поломок, без аварійних ситуацій. Витрата палива 15 літрів на сотню, експериментально розігналися до 120 км/год, хоча комфортно звичайно на 70-ти.
Дизель на 6 літрів, 5-ступінчаста коробка, лебідка, тягне 5 тонн, повний привід.
Ідеальний армійський віслюк, який возитиме все – від боєприпасів та продуктів, до запчастин та особового складу. Мрія будь-якого зампотилу і зампотеху! І ми хочемо їх привезти БАГАТО. Для різних бригад, різних родів військ. Ми вже дефектуємо і відслужуємо кілька сотень вантажівок по Європі, ми створюємо банк запчастин та компонентів.
Ну, а насамкінець про гроші. Середня вартість покупки такої вантажівки з доставкою до Києва виходить близько 17 000 доларів, плюс-мінус, ціни відрізняються від майданчика до майданчика. Традиційно половину оплачує Петро Порошенко, а це означає, що для волонтерського, нашого з вами, бюджету – за вантажівку ми платимо близько 8500 доларів. За вантажівку! Який спокійно рвонув на 600 кілометрів і готовий уже незабаром їхати далі, на Схід.
І якщо нам вдасться зібрати грошей, то ми купимо сотні таких вантажівок. Ось така математика!

Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну