Ви вже напевно бачили ці фото та читали про цей захід

Підтримати проєкти
Home/БПЛА POSEIDON, Вантажівки LEYLAND-DAF, Машина управління комплексом БПЛА Poseidon/Ви вже напевно бачили ці фото та читали про цей захід

29 Квітня 2023 року

Ви вже напевно бачили ці фото та читали про сьогоднішній захід. Так, був “випускний бал” – 5 екіпажів з 5 бригад закінчили навчання на управління БПЛА Poseidon H10 MkIII. Це 5 комплексів, це 15 літаків, це 75 000 000 гривень. А ще, що головне — це п’ять екіпажів, які дуже скоро почнуть знаходити “жирні” цілі, а потім туди прилітатиме важке та гучне. Ви це сьогодні вже бачили. Але багато залишилося за кадром.
За кадром залишилося те, що рівно рік тому ми розпочали переговори із постачальником. Ось якраз рік тому — саме зараз. Потім, 14 травня був оголошений перший збір коштів на перший комплекс. Ціна здавалася гігантською, сума здавалася непідйомною. Ми впоралися. А потім ще. А потім ще й ще. Вже пройшли перший десяток виданих.
За кадром залишилося те, що за цей рік було розгорнуто базу підготовки пілотів у навчальному центрі ЗСУ. Зараз триває процес постановки комплексу на озброєння, а у Києві розгортається додатковий центр сервісу та обслуговування.
За кадром залишилося те, що тисячі людей переказували гроші на цей проєкт. Так, половину цієї неймовірної суми у 75 000 000 гривень сплатив Петро Порошенко сам, своїми грошима. А ось другу половину – це ви. Ви, що почули нас і почули прохання військових про допомогу.
За кадром залишилося те, що за півтора місяця новий випуск. І тут, краще сісти, бо знову збільшення обсягу — за півтора місяця буде випуск 6 екіпажів! Обсяги наростають, адже зростають запити. Армія готується до ривка, армія готується до визволення нашої землі, армії для цього потрібні “очі”, які прорвуться крізь лінію фронту і підуть глибоко в тил на десятки кілометрів. Вони знайдуть там бази боєприпасів, стоянки техніки ворога, знайдуть там казарми та наметові табори. А потім з неба на їхні голови поллється вогняний дощ.
Ми не говоритимемо, що для виконання задуму в 6 комплексів нам потрібна ваша допомога. Але ми просимо почути те, що й 20 гривень – це допомога! І 5 доларів на пейпал – це допомога.

Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну