…тихенько звучить імперський марш із "Зоряних війн".

Підтримати проєкти
Home/Оргтехніка/…тихенько звучить імперський марш із "Зоряних війн".

18 Квітня 2023 року

…тихенько звучить імперський марш із “Зоряних війн”.
Загалом, там довгі технічні характеристики, там десятки рядків цифр та термінів, але якщо звести це до простих фактів і перевести на зрозуміле — ця система на відстані до 10 кілометрів побачить будь-яке джерело сигналу 2,4 або 5,8 ГГц, а потім використовуючи тріангуляція покаже місце сигналу з точністю до 5 метрів. Все одно не дуже зрозуміло? 2,4 або 5,8 ГГц — це частоти роботи дронів. Оооось, правильно! Зрозуміло! А оскільки частотному радару немає діла до версій прошивки, він покаже не тільки сам дрон, а й місце знаходження оператора. Ага, з точністю до 5 метрів. І потім бум, і немає оператора.
Про технічні деталі згодом більше розповідатиме Олексій Петров, адже це саме той проєкт, на який він старанно збирав гроші останні кілька тижнів. Не до кінця зібрав, ще 500 тисяч не зібрав. А техніка вже тут, у борг. Нам, як і раніше, довіряють. Допоможімо Коту, бо він страждає і нервує.
І маленький такий нюанс. Офіційна ціна одного пристрою в Україні – 2 мільйони гривень та ще 50 000 туди ж. Для коректної роботи тріангуляції потрібні три пристрої, цінник уже 6 мільйонів із хвостиком? А ми такі, а ми тут не місцеві, дядьку, потрібна знижка, дядьки, у нас війна. І ми купили прямо на виробництві за 2 982 075 гривень. За три, не один. Ну, трохи дешевше, ага ? А оскільки половину суми сплатив Петро Порошенко, то про ефективність використання волонтерських грошей… Це вам вже відомо.

Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну