Наш проект з приставками “Най-” і “Над-“

Підтримати проєкти
Home/Oshkosh/Наш проект з приставками “Най-” і “Над-“

07 Жовтня 2022 року

Про Oshkosh M107, наш проект з приставкою “над”.
Це надважкий тягач, який вважається найбільшим танковим тягачом у світі.
До нього в комплекті йде причіп Broshius LLT для перевезення надважких вантажів.
Наші Oshkosh тягатимуть Panzerhaubitze 2000 – а це надточна та надважка САУ.
Процес оформлення дозволу був надскладним, адже дозвіл на продаж нам цієї військової техніки оформляли не лише у Великій Британії (як фінального власника), а й включали ДержДеп США (як країну-виробника).
Стан надкласний, з повним обслуговуванням та пробігом у 500 миль.
І коштувало це все понад…
Але тут така справа….
По-перше, половину суми сплатив Петро Порошенко, як завжди, як завжди.  По-друге, більшу частину грошей (понад мільйон гривень) ми зібрали за один день, коли з ініціативи Ірина Герашченко на наш рахунок збиралися гроші в день народження Петра Порошенка.  По-третє, у нас багато наддорогих проектів, але ми знаємо, що кожна гривня цього проекту наближає нашу перемогу.  А оперативне перекидання САУ на позиції – о, так.
Потреба армії у таких тягачах… ох.  Ну ось тут про сумне.  Бо потрібні.  Вантажівки потрібні, тягачі потрібні, причепи потрібні, заправники потрібні, “господарки” потрібні, кунги потрібні, потрібні й крани. Багато, сотнями та тисячами.  Допомагають країни-партнери, ще щось закуповує МО, але ще ж є питання втрат на полі бою та швидкість відновлення.
Ми знайшли ще.  Не дуже багато, але у відмінному стані.  І це саме той момент, коли ефективність витрачання грошей геть-чисто заглушає страх гроші не зібрати вчасно.
Ці покупки – вони надефективні.
PS І остання приставка “понад” – допомога потрібна не лише у вигляді донатів, але ще й у вигляді лайків, коментів, репостів.  Це надважливо.

Categories: Oshkosh
Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну