“Я не люблю буржуйки, правда”

Підтримати проєкти
Home/Амуніція/“Я не люблю буржуйки, правда”

27 Серпня 2022 року

Про буржуйки…  Чому ці пічечки називають саме буржуйками? тому що так сталося, що спочатку вону були у буржуа, то б то міських жителів і елементом сучасності і комфорту.
Проте з часом вони втратили притаманні ним риси сучасності.
Так, як написав про них Юрій Бірюков краще не напишеш.

“Я не люблю буржуйки, правда.  Дим з буржуйки – він якийсь специфічний, особливий, миттєво відомий.  Він пахне втомою, розбитими будинками, залишками якихось меблів.  Так, буржуйка це тепло, це просушені берці, це підігрітий чайник.  Але запах… буржуйка пахне війною.  Я не люблю буржуйки.  Але я не в бліндажі.
Через два місяці стане дуже мерзлякувато, через три місяці дуже холодно.  Я зараз не хочу замислюватися про те, як армію забезпечать зимовою формою та флісками, бо ніби розумію та знаю – погано.  І холодно.  Мерзнеш.  Гидке відчуття, слабко знайоме міським жителям, що перебігають із тепла в тепло.  На фронті повільно, але впевнено замерзаєш, остигаючи й промерзаючи, мріючи хоч про якесь тепло.  Втрачається координація рухів, уповільнюються рефлекси.  Холодно.  Це вже незабаром.
Ми – тил армії.  Ми вже закупили сотню таких хитромудрих буржуйок, з тепловими екранами, з сушарками для взуття.  Гарна конструкція, продумана.  Ми купили сотню. Потрібно буде кілька тисяч, і тоді армійцям буде тепліше.

Допомагай Справі Громад допомагати військовим:
– копійчиною: https://spgr.org.ua/uk/donate/#a1
– копійчиною в обмін на сувенір: https://shop.spgr.org.ua
– діями:
–> дивіться наші відео на YouTube https://www.youtube.com/channel/UCJOHeI0n9GlZONrhyk5bc0g (нам потрібні перегляди, щоб Google став спонсором нашої перемоги :=)) )
–> дізнайтесь більше про цей проект: https://spgr.org.ua/uk/portfolio-items/equip/

Categories: Амуніція
Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну