Машини. Біль армії. Проблема армії…

Підтримати проєкти
Home/Вантажівки LEYLAND-DAF/Машини. Біль армії. Проблема армії…

21 Травня 2022 року

Якщо вже вчора ми отримали Дуже-Важливий-Офіційний-Документ, який дозволяє нам покупку, то – відкриємо завісу.
Спочатку ліричний відступ, без нього важко зрозуміти задум.
Юрій Бірюков, волонтер, громадський діяч, співзасновник Справи Громад:
“Я у волонтерстві, з паузою, з перших днів війни. І коли я пишу “з перших днів”, я про перші дні, я у волонтерстві з 3 березня 2014 року. І досвід накопичений, і помилки зроблено, і шишки набиті. Так просто сталося, що з перших днів до мене був “приставлений” спеціальний майор (зараз він генерал), який допомагав мені працювати СИСТЕМНО, на користь усієї бригади. Потім обсяги зростали. І тому я намагаюся вибирати проекти, в яких ваші гроші будуть витрачені максимально ефективно. Я ігнорую запити про літні кросівки, вважаючи це зайвим. Я ігнорую запити на коліматорні приціли, вважаючи це за нахабство. Я не влажу в історії з тепловізорами, обпікшись на них у 14-му. Так ось ми працюємо…”
Машини. Біль армії. Проблеми армії. Історія 14-го повторюється: спочатку броніки та шоломи, а потім машини. Хот-топ-100 запитів. Пікапами ми займаємось, так. І ніхто ж із військових не просить вантажівку у волонтерів, правда? Просять запчастини, так. Просять гуму, так. Але я не бачив постів про збирання грошей на вантажівки, а отже – або не просять, або волонтери не наважуються.
Well…
Робочі віслючки в сто разів важливіші за всі коліматорні приціли, які волонтери купують на зібрані громадські гроші, разом узятих.
Робочий віслючок важливіше в сто разів всіх літніх кросівок, тактикульних рукавичок без пальців, налокітників і наколінників, РПСок і розгрузок.
Робочий віслючок привезе боєкомплект. Він привезе продукти та свіжих бійців. Він притягне воду та солярку в бочках. Він вивезе тоннами все те, що потрібно кожен божий день – від колод та скоб до мін та снарядів.
І ми знайшли 50 таких машин за прийнятною ціною. Ціла зграя віслючків! Ну, на фото звичайно найяскравіший, вони там у куди більш використаному стані. Ось тут ми щиро дякуємо Patrick Adamenko, Ольга Соломка, Геннадію, Yuri Zadorozhny та всім волонтерам нашої групи, які за три доби організувалися та допомогли нам з технічною інспекцією та відбором. Тепер ми впевнені, що машини справні на ходу в хорошому стані.
Машини. Leyland DAF 45.150 – дизель, повний привід, лебідка, до 5 тонн вантажу. Мрія будь-якого зампотилу і зампотеху! Мрія. А ми тут ті самі, хто втілює мрії в реальність.
Перші 12 машин уже відібрано. Вартість машини близько 20 000 $, плюс доставка і доведення до ладу – десь в 25 000 $ можна укластися. Дорого? Ну, не дешево. Але кожна гривня, витрачена на таку машину, виправдана – вантажівок на фронті ЖАХАЮЧЕ мало. Занадто часта мішень, занадто багато втрат. А, ну і ціна для нас буде вдвічі менша – половину хоче сплатити Фонд Порошенка.
Перші 12 машин вже відібрано, лафети для перевезення знайдено, документи на покупку у процесі. Одержувачів машин уже теж визначено, до речі, це знову бригади ДШВ.
Чи є шанс у нас впоратися і вкотре допомогти нашій армії?

Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну