5 500 плит для бронежилетів вже на базі!

Підтримати проєкти
Home/Бронежилети, Бронезахист/5 500 плит для бронежилетів вже на базі!

12 Травня 2022 року

Юрій Бірюков, амбасадор ГО “Справа Громад”:
На початку березня я говорив на нараді, що масова проблема з бронежилетами піде в минуле через три місяці. На тій нараді я ще багато чого розповідав, вся інформація заснована на власному досвіді весни-літа 2014 року.
Про те, що шитимуть плитоноски з плащівки, брезенту та іншої непридатного для цього матеріалу. І що так робити не можна, а потрібно, нехай і дорого, але купувати вироби з кордури з гарною фурніторою.
Про те, що робитимуть плити з бозна з чого, з ресор та рейок, не думаючи про антиосколок та демпфер. І що так робити не можна, а треба, хай і дорого, але купувати вироби зі спеціалізованої сертифікованої сталі, а обклеювати в Україні.
Усе це відбувається. Я не оракул і не мудрець. Просто досвід. Який, як я тішив себе ілюзіями, не знадобиться після того, як закупівлю було налагоджено у 2016-му році. Ну ок.
Сталь закупив Петро Порошенко – 5 500 плит, щось близько восьми мільйонів гривень … Потім Арсенал Патріота зробив обклеювання та тести (сертифікат у нас у рамочці на стіні). А зараз волонтери ГО “Справа Громад”, тобто ми – ми збираємо мільйон гривень на оплату фінальної частини плитоносок. З кордури, з фурнітурою… Які нам уже привезли, а гроші чекають.
Ми не торгуємо. Ми не продаємо. Ми не обмінюємо. Ми отримуємо лист їхньої військової частини, ми передаємо сотнями за актом приймання-передачі. Таких частин вже десятки, а всього передано вже понад 2000 бронежилетів. Зараз на черзі 24-а механізована та 14-а радіотехнічна.
Ще місяць і ця дірка у забезпеченні буде закрита глобально…
PS А ось із касками ситуація гірша. Каску в кустарних умовах не зробити.”

Поширити:
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПОДІЇ

Схожі публікації

На головну